جستجو :
اَللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَن صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَ عَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَ في كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَ حافِظاً وَ قائِداً وَ ناصِراً وَ دَليلاً وَ عَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً وَ تُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً
امروز: ۱۴۰۳ شنبه ۲۹ ارديبهشت


 
  • پیام به هجدهمین دورۀ همایش «حکمت مطهّر»
  • میزان زکات فطره و کفّاره در سال ۱۴۰۳
  • پیام در پی شهادت سردار مجاهد، سرتیپ پاسدار محمدرضا زاهدی
  • پیام به نوزدهمین نمایشگاه قرآن و عترت اصفهان
  • پیام در پى ارتحال عالم جليل القدر مرحوم آيت‌الله امامى كاشانى«قدّس‌سرّه»
  • پیام در آستانۀ برگزاری ششمین دورۀ انتخابات مجلس خبرگان رهبری و دوازدهمین دورۀ انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • شرکت در ششمین دورۀ انتخابات مجلس خبرگان و دوازدهمین دورۀ انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • پیام در پی ارتحال عالم‌جلیل‌القدر آیت‌اللّه آقای حاج سید محمّد موسوی بجنوردی «رضوان‌اللّه‌علیه»
  • پیام تسلیت در پی درگذشت آيت‌الله آقاى حاج شيخ عبدالقائم شوشترى«رضوان‌الله‌عليه»

  • -->

    اعتقادات / اندیشه‌های ناب/فضائل و قیام امام حسین(ع) / متن کتاب
    سخن آغازین

    «پرسش»، کليد حلّ مشکلات، دريچۀ راهيابي به ساحت علوم و دانش‌ها و يکي از بهترين ابزارها براي انتقال معارف است. از اين‌رو پرسش‌گري را بايد نشانۀ بارز جنب و جوش افکار و بيداري انديشه‌ها به‌شمار آورد و آن را امري مبارک و پرثمر تلقّي نمود. از منظر تعاليم آموزندۀ ديني، يکي از حقوق مردم بر عالمان و آگاهان، سؤال و پرسش از آنان و دريافت پاسخ مناسب است و طبعاً پرسش‌گري در زمينۀ مجهولات و تلاش براي برطرف نمودن ناداني‌ها، يکي از وظايف مردم نيز قلمداد مي‌شود. قرآن کريم در اين زمينه مي‌فرمايد:

    (فَسْئَلُوا أَهْلَ الذِّكْرِ إِنْ كُنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ)[1]

    هرچند در اين آيۀ شريفه، مصداق روشن و کاملِ «اهل ذکر»، به تصريح روايات اهل‌بيت‌(ع) ـ که مفسّران حقيقي‌ قرآن کريم‌اند ـ رسول خدا(ص) و ائمّۀ اطهار(ع) مي‌باشند،[2] امّا عالمان ديني و کارشناسان خبير به معارف عاليۀ اسلامي‌ ـ که تبيين کنندگان آراء و نظرات آن بزرگواران به شمار مي‌روند ـ نيز در مفهوم وسيع اين آيۀ مبارکه قرار داشته و از مصاديق «اهل ذکر» هستند. آنان، که به حکم «إِنَّ الْعُلَمَاءَ وَرَثَةُ الْأَنْبِيَاءِ»[3]، ميراث‌داران تعليمات و معارف الهي محسوب شده‌اند، با خبرويّت دين‌شناسانۀ خود، سؤالات و پرسش‌هاي ديني و معارفي مردم را از دو معدن بي‌انتهاي کتاب و سنّت پاسخ مي‌‌گويند و پرسش‌گران و جويندگان حقيقت را از طريق آموزه‌هاي قرآن و عترت، به وادي مقصود رهنمون مي‌گردند.

    مجموعۀ «انديشه‌هاي ناب»، کوششي است در همين راستا که به منظور تبيين مسائل و معارف ديني، در قالب پرسش و پاسخ، تدوين مي‌گردد.

    پیش از اين، دفتر اوّل اين مجموعه، تحت عنوان «سيره و فضائل حضرت زهرا(س)» که به تببين برخي از جنبه‌هاي با اهميّت شخصيّتي حضرت فاطمۀ اطهر(س) پرداخته بود، منتشر گرديده و در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفت. پس از آن دفتر دوّم اين مجموعه، تحت عنوان «سيماي زن در اسلام» منتشر شد که به شرح و تبيين برخي از ابعاد مهمّ شخصيّت زنان از منظر اسلام اختصاص داشت.

    اينک دفتر سوّم از اين مجموعه، تحت‌ عنوان «فضائل و قیام امام حسين(ع)» منتشر مي‌شود که به تببين برخي از جنبه‌هاي با اهميّت شخصيّت حضرت اباعبدالله الحسين(ع) و نيز موضوعات مربوط به عاشورا و عزاداري براي آن حضرت اختصاص دارد.

    کتاب حاضر، از شانزده فصل اصلي تشکيل شده است که در آن، به پرسش‌هاي متفاوتي پيرامون جنبه‌هاي مختلف شخصيّت و فضائل امام حسين(ع) و نيز قيام سرنوشت‌ساز ايشان، وقايع عاشورا و مسائل پيرامون آن از جمله عزاداری، توسّط مرجع عاليقدر حضرت آيت الله العظمي مظاهري«مدّظلّه‌العالي» پاسخ داده شده و شامل موضوعاتي همچون: «ولادت و کودکي امام حسين(ع)»، «رابطۀ امام حسن(ع) و امام حسين(ع)»، «فضائل و مناقب امام حسين(ع)»، «حرکت و قيام حسيني(ع)»، «اصحاب و ياران امام حسين(ع)»، «وقايع عاشورا و پس از آن»، «بازشناسي واقعۀ عاشورا»، «زيارت امام حسين(ع) در کربلا»، «زيارت عاشورا»، «رابطۀ امام حسين(ع) و امام زمان(عج)»، «گريه و عزاداری بر امام حسين(ع)» و «سؤالات فقهي» مي‌باشد.

    قسمتي از اين سؤالات و پاسخ‌هاي آن، پيش از اين، تحت عنوان «خون موعود» به‌طور مکرّر منتشر گرديده است و اکنون با اضافه‌کردن سؤالات متعدّد ديگر و نيز تنظيم پاورقي‌هاي مفصّل و مستند، به‌صورت مدوّن و تکميل يافته، به زيور طبع آراسته شده و به همۀ ارادتمندان به ساحت قدسي سالار شهيدان، حضرت اباعبدالله الحسين(ع) تقديم مي‌گردد. 

    برخورداري از بياني روان و نيز رعايت اختصار در پاسخ‌ها، همچنين ارائۀ مستندات پاسخ‌ها در پاورقی و تنوّع در سؤالات و موضوعات مرتبط، از ويژگي‌هاي اثر حاضر است.

    در پايان از همۀ عزيزاني که در توليد و نشر اين اثر ارزشمند کوشيده‌اند، صميمانه تقدير و تشکّر مي‌شود.

     

    انّه وليّ الهداية و التّوفيق

    مؤسّسه فرهنگي مطالعاتي الزّهراء(س)

    3 شعبان المعظّم 1435



    [1]. نحل، 43: «پس اگر نمى‏دانيد از اهل ذكر (و آگاهان) بپرسيد.»

    [2]. الكافي، ج 1، ص 210: «نَحْنُ أَهْلُ الذِّكْرِ وَ نَحْنُ الْمَسْئُولُون.»

    [3]. الكافي، ج 1، ص 32.

    چاپ
    احکام
    اخلاق
    اعتقادات
    اسرار حج
    مناسک حج
    صوت
    فيلم
    عکس

    هر گونه استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع بلامانع می باشد.
    دفتر مرجع عاليقدر حضرت آية الله العظمى مظاهری «مدّظلّه‌العالی»
    آدرس دفتر اصفهان: خيابان عبد الرزاق – کوی شهيد بنی لوحی - کد پستی : 99581 - 81486
    تلفن : 34494691 -031          نمابر: 34494695 -031
    آدرس دفتر قم :خیابان شهدا(صفائیه)- کوی ممتاز- کوچۀ شماره 1(لسانی)- انتهای بن‌بست- پلاک 41
    تلفن 37743595-025 کدپستی 3715617365